Zijn stazakken milieuvriendelijk?

Wellicht is het u wel eens opgevallen dat u sinds kort ook een aantal meerlaagse verpakkingen via Packforce kunt bestellen. Deze stazakken zijn direct uit voorraad leverbaar, zoals kipzakken en jerrycan zakken.

Regelmatig krijgen we de vraag of stazakken milieuvriendelijker zijn dan rigide verpakkingen. Niet alleen wordt er minder materiaal gebruikt voor stazakken, ook zorgt dit type verpakking voor een besparing op het gebied van opslag en transport. En dat leidt tot minder uitstoot van CO2. Daarnaast kan de eindgebruiker door het flexibele materiaal het laatste beetje product eenvoudig uit de doypack krijgen en dus is er minder verspilling. Als kers op de taart is het tegenwoordig ook mogelijk een barrière doypack volledig van kunststof te vervaardigen, zoals de Kleine Keuken pouch. Deze mag volgens de richtlijnen van Plastic Heroes bij het plastic afval gedeponeerd worden.

De Kleine Keuken doypacks zijn geheel op de wensen van de klant afgestemd (zoals het materiaal en het formaat van de stazakken). Bent u ook op zoek naar een stazak die volledig op uw wensen is afgestemd? Vraag uw verpakking dan aan via het aanvraagformulier voor bedrukte verpakkingen